Några dagar i dvalan

Det har varit lite lugnare här på bloggen. Anledningarna är flera men i stort sett mindre tid och mindre träning. Träningen har fått läggas åt sidan några dagar på grund av att min kropp säger ifrån ibland.

Jag har nyligen fått veta den troliga anledningen till varför jag mått som jag gjort i alla år. Varför jag ibland har så ont att jag bara vill ligga i sängen. Varför jag blir så trött att jag inte ens orkar med en promenad. Det går inte att bota men lindra. Jag har fått starka värktabletter som jag helst inte vill ta. Men jag vet att jag kommer behöva göra det vissa dagar.

Just denna vecka har det varit extremt jobbigt. Jag har haft mer ont än normalt. Så jag låter kroppen vila. Låter den komma i fas igen.

Ikväll är det blodomloppet. Dagen då jag hade tänkt slå PB på milen och kanske min drömgräns under 50. Nu känns den långt borta. Men det är bara att gilla läget och hoppas på det bästa. Vara glad att ta sig runt. Vill inte stoppa i mig tabletter för att kunna springa heller. Det kan även vara så att kroppen gillar motionen ikväll och faktiskt vaknar till ur dvalan och tar mig runt på en fin tid. Men det vågar jag inte hoppas på.

Till er som kanske blir lite fundersamma. Min kropp mår inte sämre av att träna fast jag inte mår så bra. Det kan i vissa fall snarare lindra. Jag tappar liksom bara lusten och känner mig som en zombie. Så jag väljer att avstå ibland. Som denna vecka. Men jag kommer igen. Nästa vecka är jag tillbaka i sadeln igen 🙂

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Några dagar i dvalan

 1. Du hör helt rätt, lyssna på dig själv och din kropp!

 2. Camilla skriver:

  Åh, stackare! 😦 Lyssna på kroppen bara och hoppas den vill träna lika mycket som du! Kommer du och hejjar ikväll även om du inte kan springa? Du kommer få ditt PB senare i år, jag lovar! 🙂

  Kram C

  • Ida skriver:

   Jag SKA springa idag. Även om jag kanske tar mig runt på en långsammare tid än jag är kapabel till. Min kropp klarar träningen bara att det känns tungt att genomföra den…

 3. Vad tråkigt att höra att det inte är något som går att bota. Hoppas du hittar ett bra sätt att leva med det. Stor kram

 4. Marta skriver:

  Hoppas det går bra! Du känner dug själv bäst! Följ magkänslan, det brukar jag göra. Lycka till ikväll!

  • Ida skriver:

   Ja jag körde ganska lugnt. Ville inte ta ut mig. Tog mig ändå runt på ett PB. Men jag hade velat så mycket mer. Men det kändes viktigare att inte ta ut mig än att maxa idag….

 5. Pingback: Nu lyssnar jag på kroppen | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s