Helg utan bloggande

Har precis lämnat en helg bakom mig med fullt ös och lite bloggande. Precis vad som behövs ibland. I torsdags var det intervallträning med NocOut igen. Korta snabba 70-20 intervaller som får mig att minnas intervallträningarna med fotbollslaget som om det vore igår. Tanken var att satsa fullt ut och springa snabbt snabbt. Det gjorde jag också. Bra mycket snabbare än jag trodde jag var kapabel till. Dock kanske lite ojämna intervaller. Men jag maxade så gott jag kunde. Sista två intervallerna kom mjölksyran och då fick pannbenet jobba hårt. Efter intervallerna körde Ninni ett hårt och jobbigt corepass med oss.

I fredags blev det en extrasväng cykling från jobbet. Skönt sätt att börja en träningsfylld helg på tänkte jag. Sen blev det ingen mer träning på hela helgen. Ibland vill inte min kropp. Den är inte alltid med mig och det har sina förklaringar. Men jag har lärt mig att lyssna på kroppen och på senare tid har jag även fått vissa förklaringar till varför det är som det är. Detta medför ibland att även om jag kanske orkar träna och inte mår sämre av det, så väljer jag att avstå. Det är en känsla jag har och jag mår bra av det. Hälsa är inte bara träning. Hälsa är även att låta kroppen få återhämtning när det behövs. Ibland fysiskt och ibland mentalt.

Igår hade jag en aktiv dag med mental återhämtning. Det var 7 timmars trädgårdsarbete. Svetten rann, musklerna värkte och själen jublade. Jag rensade ogräs, sådde fröblommor, fikade i solen och klippte gräset. Förhoppningsvis innebär detta att jag om någon månad kan titta bort mot slänten längst bak i trädgården och se blommor i vackra färger som jag kan klippa ner och sätta i en vas.

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s