I måndags publicerade jag ett inlägg om mellanmål. Där stod att jag gärna äter granola. Det gör vi hela familjen, ja utom minstingen som inte äter sådant än. Men vi andra tre älskar det. Det var flera som hörde av sig om ville ha recept. Så här kommer de. Dock brukar jag mixtra lite med recepten lite efter vad som finns i skåpen. Men detta är mina grunder.
Granola med kakao
4 dl hackade nötter (jag använder mest hasselnötter och mandel)
2 dl frön (solrosfrön och pumpakärnor brukar jag ta)
5-10 dl gryn (oftast blir det havregryn här, men ta vad ni vill eller uteslut för LCHF)
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
2-3 msk smält kokosfett
1 msk honung
Blanda ihop allt och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i 150 grader i 20-30 minuter till önskad rostningsgrad. Rör ett par gånger.
Granola med äppeljuice
Grunden till detta är taget från Fredrik Paulúns bok GI-frukost (se bilden för originalrecept). Men jag har gjort om det så att det passar mig.
4 dl gryn (jag blandar ofta mellan havre, dinkel och råg)
0,5 dl osockrad äppeljuice
2 msk neutral rapsolja eller 2 msk neutral kokosolja (utan kokossmak alltså)
2 msk flytande honung
1 dl nötter (oftast mandel och hasselnötter)
1 dl blandade frön (linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, psylliumfrön)
Så himla gott med granola! Tack för tips! 🙂
Ah så din minis har också gjort en IM som väldigt liten, hihi 🙂 ja det är lite smått galet!
Ja han har ju det 🙂 Hoppas du mår bra efter dina prestationer 🙂
Det är så smidigt att göra egen granola, och så mycket billigare än att köpa! 🙂
Visst är det. Och man kan variera precis som man vill.