5 tips att sysselsätta dig med när du är sjuk

De senaste två veckorna har jag inte kunnat träna på grund av sjukdom. Det började med en förkylning som alltid övergår i en långdragen hosta. Mitt i allt det blev jag magsjuk i lördags. Vad gör man då för att inte klättra på väggarna här hemma? För att ta tankarna bort från det faktum att man missar flera veckors träning när man som bäst borde trappa upp inför maraprogrammet som börjar om en månad. Jag brukar ta till vissa knep för att få tiden att gå utan att man känner sig alltför rastlös och overksam.

  1. Vila: Jag vilar när jag känner att jag behöver. Sover en stund, ser på TV eller läser en bok. Om ni livet som småbarnsmamma tillåter det. Om barnen är vakna sätter jag mig hos dem på golvet och bara är. Utan måsten och krav på att det ska städas eller plockas.
  2. Städa/fixa hemma: Jo om jag orkar brukar jag försöka göra något lättare. Det kan vara så lite om att sätta igång en tvättmaskin eller diskmaskin. Eller rensa i något skåp. Antingen sådant som inte tar så lång tid. Eller något som alltid prioriteras ner annars. Men här styr orken. Jag sätter inte igång att rulla 2 kilo köttbullar eller baka lussekatter.
  3. Vara social: Jag kan mycket väl ta telefonen och ringa några samtal. Eller sätta på datorn och skicka några mail eller chatta med personer jag är för dålig på att höra av mig till. Vara social utan att träffa någon personligen.
  4. Blogga: Perfekt tillfälle att producera blogginlägg att tidsinställa om man vill och har bra idéer. Kroppen får vila i soffan medan man får saker gjorda.
  5. Planera: Jag är en riktig listmänniska. Och om jag har dåligt med ork tar jag fram blocket och planerar. Kommande veckors träning, julklappar, shoppinglista, städlista eller liknande. Så att jag kan vara effektiv när orken kommer tillbaka.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är dålig på att inte göra något alls även när jag är sjuk. Det får gärna hända något. Men jag brukar faktiskt fokusera på saker som jag prioriterar ner annars. Och saker som inte kräver så mycket fysisk ansträngning men som känns bra mentalt att de blir gjorda.

Hur tillbringar du tiden när du är sjuk, förutom att vila?

IMG_5486

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s