Life hacks som förenklar mitt liv lite

När veckans tema Life Hacks presenterades inom nätverket tänkte jag att jag inte hade en aning om vad jag skulle skriva om. Men så funderade jag lite och kom faktiskt på några tips till er som jag vill dela med mig av. Kanske en salig blandning som inte riktigt har någon mer röd tråd än att de förenklar vardagen lite. Hos Elna kan du läsa vad hon gör med gamla tandborstar. Charlotta ger er nya användningsområden för kokosolja. Något som alltid finns hemma i vårt skafferi.

Ägg
Ägg är något som förbrukas mycket hemma hos oss. Minst en platta i veckan. Vi har sedan flera år tillbaka köpt ekologiska ägg på bondgård. Priset blir samma som vanligt i affären ungefär. Vi brukar köpa på oss kanske 4-6 plattor åt gången när vi är där. Godare och hälsosammare med ekologiska. Ägg är en del av min dagliga kost. Anna tipsade också om ägg tidigare i veckan.

 • Koka flera åt gången och förvara i kylskåp. De håller upp till en vecka i kylskåpet.
 • Perfekt mellanmål att stoppa i väskan eftersom de håller sig i rumstemperatur hela dagen om det behövs.
 • Om man, som min sambo Daniel, inte gillar kylskåpskalla ägg är mitt tips att skala dem och lägga ner dem en stund i varmt vatten. På jobbet kan man ta en temugg och varmt vatten i kaffemaskinen.

Egg

Mat i farten
Om man ska iväg och ha mat med sig, men inte har tillgång till kylskåp på ett par timmar kan det vara bra att ha frysta matlådor. De håller sig länge i väskan, tillsammans med ägg som jag redan har nämnt. När det kommer till mellis så brukar jag köra blandningar på keso/yoghurt/kvar i olika konstellationer. Där har jag i frysta bär, vilket gör att det håller sig fräscht tills jag kommer till jobbet även om jag ska träna innan.

I locket på bägaren på bilden finns det plats för granola, nötter eller ett kokt ägg.

img_6650

Blöta badkläder
När man morgonsimmar en del som jag gör, och sedan åker direkt till jobbet, så ligger det en blöt baddräkt i väskan hela dagen. För att inte den ska blöta ner allt annat så brukar jag såklart ha med mig en plastpåse till den och handduken. Men om man har glömt påsen är ett tips att lägga baddräkten i simmössan.

Google Drive
Igår fick jag lära mig en sak av sambon som jag bara måste dela med mig av. Inom klubben har vi en hel del aktiviteter som man ska anmäla sig till. Vi skapar filer som vi lägger på Google Drive och sedan skickar länkar till. Flera hör av sig om att de inte kan redigera filerna via telefonen. Igår visade sambon mig hur man gör. Nu har jag en iPhone, så hur det funkar på andra telefoner vet jag inte.

 1. Öppna dokumentet
 2. Klicka på den mittersta ikonen längst ner (se bilden)
 3. Skrolla till höger och välj Begär webbversion.

iPhone3

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Life hacks som förenklar mitt liv lite

 1. Lotta Agholme skriver:

  Ha ha! Baddräkten i badmössan är ju superbra! MVH hon som ALDRIG kommer ihåg plastpåsen!

 2. Anna Jansson skriver:

  Ja jag glömmer också alltid platspåse så att lägga den i badmössan var smart. Och att koka många ägg samtidigt, det gör jag alltid.

 3. Malin - Lite Längre skriver:

  Bra tips om baddräkten! Och mellislådor med frysta bär!

 4. Vilket bra tips med badmössan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s