Thaikycklingbullar

Igår testade jag ett nytt recept som jag gått och suktat efter ett par år, men glömmer bort hela tiden. Det finns i en av mina absoluta favoriter bland receptböcker, Hälsokokboken. Det var många år sedan jag köpte den så jag vet faktiskt inte om den går att få tag på längre.

Som vanligt så blir det lite anpassningar av receptet, men inte så mycket denna gång. Jag kan verkligen rekommendera dessa kycklingbullar. Det är inte sista gången vi kommer göra dessa.

Thaikycklingbullar

500 g kycklingfärs
1-2 finhackade scharlottenlökar
1 msk riven färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk limesaft
1-2 tsk sambal oelek
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
3 msk sesamfrön
salt
vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienser och stek som bollar i olja.
Till detta åt vi kvarngryn, lättkokt broccoli, blandsallad, paprika och en yoghurtsås.

055

054

058

 

 

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Recept och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Thaikycklingbullar

  1. Camilla Lind skriver:

    Åh, de där såg riktigt goda ut! Tack för tips!

  2. Lotta Agholme skriver:

    Åh vilket bra tips! Vi laddar ofta frysen med KRAV-märkt hönsfärs när den är rea (egentligen inte dyr annars heller) och behöver lite inspiration till vad vi ska laga med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s