Långpass med vind i håret

Det har inte varit så mycket tid för bloggen i helgen. Eller ha snarare hela veckan. Jag har prioriterat träning och en del andra saker hemma som behövt göras. Den här veckan lättar det lite. Eller jag tänker prioritera annorlunda. Behöver det. 

I lördags förmiddag fick jag till ett riktigt bra långpass med Anna. Vi tvekade lite i fredags kväll när vi hörde Helga vina utanför. Skulle man undvika skogen med nerblåsta träd och risken att det rasade mer. Eller skulle man undvika att springa på slätten där vi garanterat skulle få kämpa i en del vind trots att Helga lugnat ner sig lite. 

Vi valde att undvika skogen och samlades vid Tinnerö-parkeringen. Det var inte så kallt men blåsigt så vi gav oss iväg direkt. Båda lite osäkra på hur bra vi faktiskt hittade i området. Vi har sprungit där tidigare men bara tillsammans med folk som hittar. Idag fick vi försöka hitta själva. Kändes helt ok eftersom det i princip åt alla håll finns något som fångar upp om vi skulle hamnat snett. Några gånger försökte vi vika av för tidigt och fick vända tillbaka. Men det gick bra. 

  
Vi kom tillbaka till bilarna efter en blåsig 10-kilometersrunda. Då hade jag fem och Anna åtta kilometer kvar på dagens pass. Så vi drack lite vatten och sprang vidare åt andra hållet. Lite kaxiga efter att vi hittat runt som vi tänkt oss på den första rundan sprang vi in på en skogsväg för att se vart vi hamnade. Vi blev lite snopna när vi insåg att vi hamnade mitt i Vidingsjöspåret. Så vi trotsade efterdyningarna av stormen och sprang femman. Inte alls många träd behövde vi klättra över. 

  
Väl tillbaka vid bilarna igen hade jag fått 16 blåsiga men härliga kilometrar in på löpkontot. Trots att kroppen garanterat hade orkat Annas sista två kilometrar så klev jag av. Inte öka för mycket i distans. Kroppen ska hålla länge nu. 

Jag har fått till ännu ett pass med härligt sällskap vilken var en önskan på min vinterlista. Ni lär ska få se mer av Anna här i vinter. Båda har maran i sikte under 2016. Vi är jämna när det kommer till löpningen. Båda har samma förutsättningar med två små barn och sambos som tränar mycket. Vi ska försöka pussla ihop så många långpass vi kan. Tiden och kilometrarna flyger iväg när man har någon att prata med. 

Hur har er helg varit?

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s