Vietnamesisk kycklingfärs i salladsblad med chili och lime

Jag är lite av ett fan av Leila Lindholm. Jag har alla hennes bakböcker även om de inte används så flitigt längre. Men ni kan tro att jag blev lycklig när jag insåg att hon kommit ut med en kokbok med lite hälsosammare mat. Det tog inte många dagar innan jag hade the Fresh Foodie hemma i receptbokshyllan.

2015-11-23 15.43.28

Vi har gjort några saker ur boken, till exempel en granola. Men den har legat i träda ett tag vilket är synd för det är så mycket som verkar riktigt gott i den. Och samtidigt hälsosamt. Efter tips från Anna utgick vi från receptet Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad med chili och lime.

2015-11-23 15.44.21

Vi bytte ut fläskfärsen mot kycklingfärs och jasminriset mot rött ris. Jag lade dessutom till sockerärtor eftersom jag ville ha mer grönsaker. Jag tyckte det blev riktigt gott, om än något för salt. Det är bara att minska lite på fisksåsen till nästa gång tror jag. För denna rätt kommer garanterat göras fler gånger.

051

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Recept och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vietnamesisk kycklingfärs i salladsblad med chili och lime

  1. Camilla Lind skriver:

    Leilas böcker har jag länge gått och suktat efter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s