Överst på min bucket-list

För er som inte redan har förstått det så är jag sedan en tid tillbaka en del av ett inspirationsnätverk för bloggare som skriver om hälsa och träning. Varje vecka bloggar vi gemensamt om ett ämne. Ett koncept som jag verkligen gillar. Dels får jag skriva om saker jag annars kanske inte hade skrivit om, dels får jag läsa en massa härliga inlägg från de andra.

Veckans ämne är Överst på min bucket-list. Konstigt nog har jag som listmänniska aldrig skrivit någon bucketlist, precis som Ida – Träningsblogga. Jag har nog mer kört med stilen: det här vill jag göra, hur ska jag nå det? Och när en sak är uppnådd tar jag sikte på nästa. Fast å andra sidan kan man nog säga att jag under några år hade en ensam sak på min bucket-list utan att tänkta att det var just en bucket-list. En utmaning som halvt om halvt kändes omöjlig för en medioker vardagsmotionär som börjar bli lite till åren. Det var att göra en Ironman. 2014 bockade jag av det på min lista och efter det har det av förklarliga själ kanske inte varit fokus på att hitta något nytt halvgalet mål som triggar igång min motivation och träningsdjävul. Visst jag har mål för nästa år, men de känns inte så utmanande att de kvalar in till förstaplatsen. Malin skriver om fjällöpning som jag också skulle vilja göra någon gång.

När vi fick ämnet började jag först fundera på vad en bucket-list är. Vad kvalar in där? Ja allt jag själv vill kom jag ganska snabbt till. Men hur ska jag kunna välja något som är överst? Så läste jag några andra inlägg och insåg att de tänkte i banorna om jag hade obegränsat med resurser skulle jag… Och då blev det lite lättare.

En dröm som växt fram nu efter att jag fått barn är att skapa något eget. En egen försörjning. Där jag kan bestämma mer över min själv och min tid. Samtidigt stormtrivs jag med mitt yrke och har svårt att se att jag ska sluta med det. Jag är lite av en trygghetsnarkoman på ett sätt och inte på ett annat. Jag föredrar tryggheten i ett fast jobb, med fast inkomst och jag älskar hemmalivet med min familj. Samtidigt känner jag suget efter mer flexibilitet så att jag kan frigöra mer tid för familj och träning. Det känns som att detta fortfarande bara är ett rosa fluffigt moln som jag funderar på när jag ska sova.

En lite mer konkret dröm jag har är att skaffa mig lite mer konkret kunskap inom idrott och hälsa. Jag drömmer om att utbilda mig inom vissa områden och det finns några utbildningar jag suktar efter. Det här tror jag nog att jag så småningom kommerta tag i  och sätta mig lite i skolbänken igen. På hobbynivå i första hand. När andra går kurser i matlagning eller språk, så går jag en löptränarkurs eller PT-utbildning.

Allt det här är drömmar som jag funderar mycket på. Fast som ändå på sitt sätt känns görbara. Och så finns den där drömmen uppe på toppen. Drömmen som känns som en extra utmaning på flera plan, men som triggar mig. En dröm som en medelmåttig medioker vardagsmotionär måste snäppa upp sig många steg för att uppnå. En dröm där det verkligen skulle underlätta med obegränsade resurser. Ironman på Hawaii. Ögonen lyser och hornen växer när jag tänker på det. Någon gång kanske… In my wildest dreams…

IMG_4750

 

 

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i HIMJkpg2016, IM2014, Kalmar Tri, Tävlingar, Träning, Utmaningar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Överst på min bucket-list

 1. liltraining skriver:

  Ska bli så spännande att följa vad du gör med den drömmen. Jag tror att du kommer uppfylla den i ett nafs bara den blir tydlig för dig 🙂

 2. Camilla Lind skriver:

  Coolt med Ironman måste jag ju börja med att säja! Kul med personlig utveckling och vem vet vad det leder dig till!

 3. Malin skriver:

  Känner igen mig i det där med självförsörjningen! Bara man hade något konkret som man verkligen brinner för så skulle jag nog inte tveka. Men förstår att det känns som rosa fluff, det gör det för mig också. Men jag tror man mår bra av rosa fluff också, så man inte tappar drömmandet, som kanske någon gång faktiskt blir av.

  • Ida skriver:

   Jag har egentligen konkreta tankar. Men det ska pysslas ihop med familjeliv. Och det behövs lite pengar. Men det kanske är dags att börja ta minister emot verklighet 🙂

 4. sagasodermalm skriver:

  Imponerade med ironman!

 5. FIT by Emma Hå skriver:

  Klart du ska göra en Ironman på Hawaii! 😀 Vill man verkligen så går det mesta 😉

  • Ida skriver:

   Ja det framgick ju såklart inte men till Hawaii måste man kvala. Placera sig riktigt bra på en annan Ironmantävling. Så det är inte bara att göra 🙂

 6. Pingback: Högst upp på min bucket list-Charlotta Sofia springer och trimmar

 7. Pingback: Högst upp på min bucketlist - Fröken Vem

 8. Robban skriver:

  Kul att vi har liknande mål…….Ironman på Hawaii vore ju fantastiskt, själv har jag något på G lite närmare. Innan jag jag fyller 43 så hoppas jag kunna genomföra Isklar Norseman Extreme Triathlon i Norge. Är inte på något sätt i någon slags åldersnoja utan vill helt enkelt pressa mina gränser för att se vad man klarar av 🙂 http://nxtri.com/

 9. Pingback: Vinterlista | Ida Johansson

 10. Pingback: Högst upp på min bucketlist - Victoria Karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s