Vinterträning

För ett par veckor sedan blev jag inbjuden till ett gäng tränings- och hälsobloggar. Vi håller på att bygga upp ett härligt nätverk och just nu bloggar vi om ett specifikt ämne en gång i veckan. Veckans tema handlar om vinterträning. Jag kan inte annat än le när jag inser hur lika vi är på flera sätt. Maria, Charlotta och Ida är löpare precis som jag och älskar vinterlöpning. Maria och Malin skriver om skidåkningen vilket också ligger mig varmt om hjärtat. Anna lyfter fram ett perspektiv som jag inte tänkt på när jag funderade på mitt inlägg, nämligen att vinterträning inte bara är pass i gnistrande vit snö. Vi har ju även en hel del grått och trist vinterväder i Sverige. Dessutom tänker jag, precis som Anna, åka pulka med barnen i vinter.

Hur ser min vinterträning ut då? Först och främst varierar det från säsong till säsong. Nästa år är mitt mål Stockholm Marathon och Jönköping Halvironman. Så min träning kommer ha fokus på detta. Jag ska bygga distans och styrka inom varje gren. Förhoppningsvis bli lite snabbare och samtidigt hålla mig frisk och hel. En utmaning och en balansgång som heter duga. Särskilt med en son på förskolan som drar hem diverse bakterier.

Dessa pass ser jag fram emot lite extra i vinter.

 • Långa löppass i gnistande vita vinterlandskap. Knarrande snö under fötterna. Ett par minusgrader och kall nästipp. Härligt sällskap där jag kombinerar socialt umgänge med träning. Favoritstället är Tinnerö Eklandskap här i Linköping. Där avverkades flera härliga pass inför Kalmar Ironman 2014.
 • Långa, svettiga spinningpass med klubben. Både som instruktör och deltagare. Det blir lätt en galen stämning på just de passen. Deltagarna känner varandra och peppar på hej vilt. Ibland skulle det knappt behövas någon på podiet som driver deltagarna framåt. Det klarar de bra själva. Och det gör det hela bara roligare.
 • Styrketräningen som blivit en ny favorit. Jag har fått in rutinen att beta av den hemma. Jag kan pressa mig själv till träningsvärk även om jag inte kan ta mig till gymmet. Benpasset kör jag hemma i carporten eftersom det är där vi har skivstången. Så i vinter hoppas jag att jag kan blicka ut mot snöfyllda grenar på äppelträdet samtidigt som jag svettas och blir starkare.
 • Om snön kommer, vilket vore grymt ska jag verkligen försöka se till att valla längdskidorna och ta mig ut i spåren häromkring Linköping några gånger i alla fall. Det är kanske inte det jag behöver med tanke på mina mål. Men det är bra med lite alternativ träning samtidigt som min själ älskar att åka skidor. Jag blir lycklig av det.

Vad ser ni fram emot att träna i vinter? Något jag inte får missa?

20140202-205942.jpg

 

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vinterträning

 1. Åh, vilka spännande mål du har! Ska bli kul att följa din träning på vägen dit 🙂

 2. liltraining skriver:

  Att periodiska sin träning är oerhört givande för både resultat och motivation. Jag har ju mål att springa fjällhalvmaraton i sommar och tycker det är väldigt kul att redan nu träna för det. Även om jag ännu inte nöter långpass och backintervaller så finns siktet ställt på lång sikt och gör vinterträningen roligare!

 3. Pingback: Pannlampetips och värmeväxlare- två saker som gör vinterträningen lite trevligare | Helena Enqvist - hon som cyklar lite

 4. Pingback: Träning på vintern - FIT by Emma Hå

 5. Helena Enqvist skriver:

  Säger som Ida, spännande att följa dig på vägen mot målen!
  Jag hoppas ni får snö så du får ut och åka skidor.
  Jag ser framemot (bortsett från skidor) att hållla i gång min löpning. Jag måste försöka att springa regelbundet, har nämligen anmält mig till Axa Fjällmaraton till sommaren…att köra i gång med löpträning från början i vår blir lite jobbigt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s