Större respekt för gravida tack 

Alltså vad är det med människor? Vart är respekten för andra? Förståelsen för att vi alla är unika individer med olika kroppar som beter sig på olika sätt? 

Ja idag kanske jag är lite på krigsstigen. Vaknade upp och möttes av ren idioti från en människa som jag verkligen trodde hade större respekt för andra människors livsval med tanke på hens historia. Men det är kanske de som gjort misstag själva som dömmer hårdast?

Sedan möts jag av ett instagraminlägg från en gravid, jättefin kvinna som får höra kommentarer om att magen är så stor. Frågor om det verkligen bara är en bebis i magen. Då blev jag irriterad igen. Jag läste detta hos Annica tidigare i sommar och reagerade då också. Jag kan minnas att jag fick kommentaren en gång med storebror. Från en kvinna som inte ens känner mig. Den satte sig kvar och jag minns min känsla än idag. 

Till alla där ute. Bara för att en kvinna är gravid ger det inte dig någon rätt att kommentera magen. Om du har vett nog att förstå det så kan jag berätta för dig att varje kropp är unik. Varje kropp reagerar olika på saker och ting, till exempel att vara gravid. Dessutom expanderar livmodern olika hos olika kvinnor vilket gör att vissa knappt ser gravida ut i slutet av graviditeten. Andra ser höggravida ut tidigt. Dessutom är tillväxtfaserna olika för olika graviditeter. Jag växte mycket runt vecka 30. Sedan planade det ut något. I alla fall med storebror. En stor skillnad för mig var också att kraftiga sammandragningar i andra graviditeten gjorde att jag knappt ens kunde ta promenader. Första gången var jag aktiv fram till veckan innan. Det kanske är en bidragande orsak till större viktuppgång med lillebror. 

Då sluta upp med att bedöma en gravid kvinna utifrån hur hennes mage ser ut. Ni vet garanterat inte allt om hennes situation. Låt henne vara njuta av ett av de största miraklen som finns i livet. 

Kärlek till er alla!!!

  

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Familj, Gravid och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s