Kalmar IM 2015 – Karin Magnusson

För drygt två år sedan kom Karin att få smeknamnet Crosstrainer-Karin. Detta då hon efter att ha varit skadad under våren ställde sig på startlinjen till Paris marathon med endast ett fåtal löppass i benen. Hon hade istället tränat på crosstrainern. Och vilket lopp hon gjorde. Jag minns inte exakt tid, men grym var den. Där och då insåg jag att Karin är en glad tjej som inte bangar för utmaningar eller en god fika. Eller ja fika räcker kanske… Som så många andra i klubben var hon en stark löpare från början och lockades sedan att testa triatlhon. Det ska bli spännande och se hur långt hon kan gå på lördag…

Kalmar Ironman på lördag. Hur känns det?
Om du frågar mig just nu är jag helt slut för jag jobbar lite för mkt nätter och halvnätter så det är ingen som helst ordning på sömnen. Bortsett från det försöker jag att inte tänka så mycket på loppet, då blir jag bara nervös! Jag brukar undvika att tänka på det och tyvärr brukar det bli så att jag kommer på en massa saker i sista sekund som jag borde fixat eller testat tidigare.

Hur många IM och HIM har du gjort innan?
En HIM och Vansbro som blev Duathlon förra året. Sedan körde jag även långdistansen i Motala i år.

Hur har ditt träningsupplägg varit under vintern?
Jag har försökt komma ut och springa när jag tyckt att vädret varit drägligt. Sedan har jag även försökt åka och simma på måndagstiden i Ljungsbro simhall om jag inte jobbat. Har varit några tillfällen här i Linköping också. Utöver det har jag varit med på några av Maria Gabriels triathlonpass och något av spinningpassen i NocOut:s regi. Jag köpte en trainer men den var inte jättekul, men några pass har det iaf blivit på den.

Vad har motiverat dig under träningen fram till start?
Jag är ingen person som strukturerar upp träningen utan gör lite vad som känns för dagen. Så det händer allt som oftast att jag tänker en massa påhitt, men blir sittande på bibblan med en ljudbok istället. Så jag säger helt klart att det är alla klubbkompisar som är största delen av motivationen! Har jag bestämt med någon får jag tummen ur och när man väl är ute brukar det vara både roligt och gött efteråt! Gärna lite snack över kaffe/fika efteråt eller på vägen. En kombination av nytta och nöje!! Det gillar jag. Sen ska väl tilläggas att jag även gillar skog och natur så att komma ut där motiverar också!

Vad har du för mål med IM? Tidsmål?
Eftersom jag aldrig gjort en så lång dag tidigare har jag ingen aning om vad som kommer vara rimligt. Det är mycket som ska klaffa vad gäller energi, vätskebalans, mage, dagsform, väder och vind när man håller igång så länge! Självfallet vill jag ta mig runt! Sedan vill jag ju helst göra det med en känsla av att det flyter på! Oavsett om jag tar mig i mål med känsla av flyt eller inte så vet jag inte alls vad klockan stannar på. Det märker jag då. Är på så sätt rätt skönt att göra något för första gången, man har ingen aning!

Hur ska du ta dig an den mentala biten?
Jag ska försöka tänka på alla pengarna jag betalat för att göra en sådan här knäpp grej!! Helt enkelt försöka leta fram mitt tjockaste pannben för det kommer bli en jävligt lång dag!!

Vad är du mest nervös över?
Simningen, punka eller att jag ska få kramp som låser sig helt på löpet! Jag svettas en hel del och i Motala fick jag krampryckningar på löpet, till och med i fingrar. Fingrarna anstränger man ju inte så mkt så så borde det inte bli om inte saltbalansen i kroppen är rubbad. I Motala hade jag kaffe i sportflaskan ut på cykeln, men det skippar jag denna gång. Ska satsa på lite sportigare vätska med salter ganska direkt tror jag och under vägens gång och förhoppningsvis undvika kramp eller krampryck! Sen hoppas jag ju att magen ska hålla ihop förstås!

Vad ser du mest fram emot?
Jag tror att cyklingen kan bli fin ute på Öland, allt publikstöd och givetvis att jag lyckas passera mållinjen!

Din svagaste gren?
Simning

Din starkaste gren?
Hmm, det beror lite på vilken dag man frågar. Löpningen har faktiskt känts rätt fin vissa dagar sista tiden, men jag kör inte med klocka och har inte sprungit några lopp i år så jag har lite dålig koll på den. Men som det var i Motala med krampryck gick det dåligt att springa så då får jag definitivt säga cyklingen.

Vem/vilka inspirerar dig i din träning?
Ja oj, det finns en hel drös folk som jag imponeras och inspireras av på så olika sätt!! Allt ifrån de som blivit riktigt bra kompisar till de som presterar bra resultat och inte minst de personer som leder vägen eller lyfter andra att uppnå sina mål och ofta längre än så!! Denna klubben är så mkt mer än bara idrottsliga prestationer!! En grym hög med så otroligt skönt folk, vilken klubb 😎 Ska jag vara ärlig trodde jag inte detta för några år sedan när jag först stötte på Martin. Martin var då ledare på Actic. Antingen stod han med Rambo-liknande band runt huvudet iförd nätbrynja och slog/sprakade i luften framför spegeln på ett Combatpass eller så gick han runt i lite för korta tröjor eller annan utmärkande utstyrsel. Det är inte ofta jag fått lämna ett pass men när associationerna till Susanne Lanemo kommer med Martins käcka uppsyn och pepp-rop på pump-pass då är det inte helt lätt att hålla sig för skratt alla gånger!! Kan säga att jag var aningens skeptisk när Martin kom och tyckte man skulle hänga på i hans ”nya” klubb. Men så glad jag är att jag till slut hängde med Lill-Fäldt! En helt fantastisk sekt så tack för det!

Kalle Ektörne ställde en fråga till Karin.
Karin du är snabb löpare har du några tips till mig ?
Hehe, det finns andra som har så mkt bättre tips så mitt tips är att fråga personer som typ Håkan eller Andreas Capilla killar med koll! Annars skulle det väl vara att hitta ett flyt och inte stirra på tider. Gå/stanna till i vätskekontroller så intaget inte hamnar fel. Lycka till!

Karin fick ställa en fråga till Claes Ivenborg.
Har du tänkt någon annorlunda taktik inför löpet i Kalmar jämfört med Motala? Hur tror du att din målgång kommer att se ut? Graciös och fotovänlig eller mer krypvarningsvarianten?

Karin

 

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Kalmar Tri, Kalmar2015. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kalmar IM 2015 – Karin Magnusson

  1. Pingback: Post Kalmar IM 2015 | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s