Smultronställe

Ni som känner mig vet att jag gärna är i farten. Fixar och donar. Flänger och far. Engagerar mig. Startar projekt. Jag älskar utmaningar av alla dess slag även om jag inte är så äventyrslysten av mig. 

Jag har alltid varit sådan. Kommer nog alltid vara det också. Att bli mamma har inte tagit bort något av det. Möjligtvis förändrat det en aning. Jag har blivit bättre på att säga nej till saker jag inte brinner helhjärtat för. Det finns liksom inte tid för sådana saker längre. Engagemanget till min familj går före allt. Och jag fullkomligt älskar det. Efter det kommer investeringen i mig själv både mentalt och fysiskt. Träningen, bloggen och andra saker jag mår bra av. Det är ett måste för att orka med vardagen. Jag har också blivit effektivare. Avslutar oftast en sak innan jag påbörjar en annan. 

Något som är viktigt för mig för att orka med tempot är perioder av extra återhämtning. Främst mentalt. Dagar utan måsten. Timmar med mig själv. Tid med familjen där fokus ligger på att njuta snarare än saker som behöver fixas och göras. 

Våra dagar i stugan på sommaren är precis allt det. Vi kopplar av, umgås och bara har det bra. Detta är ett av våra smultronställen. Vi sover så länge barnen tillåter oss. Vi äter en god frukost utan stress. Sedan är dagen igång. Daniel och svärfar har något projekt på gång. Idag har de snickrat en sandlåda. Eller så tar vi en tur med båten. Det fixas lite med maten. Ingen press på tider. Vilket brukar resultera i att förmiddagsfikat intas vid lunchtid. Och lunchen tidig eftermiddag. Sedan sover vi lite eller kopplar av på annat sätt. På kvällen tar några en fisketur. Andra läser en bok i hammocken. Middagen intas när det stora barnet redan lagt sig och jag kommer alltid i säng senare än jag har tänkt mig. Just bara för att jag inte känner någon stress och för att jag har det så bra. 

Tack vare grymma svärföräldrar så får även jag och Daniel egentid trots ett barn som ska ammas och ett som kräver mycket passande. Jag har tränat och bloggat. Kunnat sova på eftermiddagarna. Nu njuter jag av lugnet i kvällssolen i hammocken med en kopp te som värmts för andra gången. 

Det finns egentligen bara en sak jag känner att jag vill hinna med mer. Läsa min bok. Men samtidigt prioriterar jag bort det till förmån för träning, tid med familjen, blogga och vila. Men kommer hinnas med det också. 

Här kommer min dag i lite bilder 

   
     

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Familj, Hälsa, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s