Placerad i soffan

Eller ja kanske inte bara i soffan. Men jag är sjukskriven resten av graviditeten. Jag har sammandragningar som började i julas och som har blivit fler och fler. De är inte farliga i sig, men de släpper bara om jag vilar. Jag har varit uppe på kontroll flera gånger och fått Bricanyl utskrivet.

Jag har varit hemma i tre veckor nu och börjar faktiskt få lite kontroll på dem. Jag vet hur jag ska hantera min kropp för att de inte ska bli så kraftiga. Vissa dagar känns de nästan inget alls. Då får jag nästan lite dåligt samvete och tänker att jag kanske borde klara att jobba i alla fall. Så försöker jag göra något och så är de tillbaka igen.

Men de senaste dagarna har jag på något sätt landat i att vila är det kroppen behöver. Sjukskrivningen är ju till för att jag ska kunna vila så att jag mår bra. Kan jag klara mig från sammandragningarna är det ju bra för både mig och bebisen. Så nu har jag motat bort det dåliga samvetet och försöker se till att njuta av att faktiskt må bra. Ingen kommer tacka mig för att jag hela tiden pressar mig till gränsen för vad kroppen orkar med.

Den senaste 1,5 veckan har jag dock mått rätt risigt, fast av en annan anledning. Halsont och förkylning som ledde till en extrem hosta har hållit mig vaken om nätterna. Jag har hostat mig till smärta i musklerna i både mage och rygg. Men imorse vaknade jag relativt utvilad och kände att hostan blivit lite lindrigare. Jag hoppas på en frisk vecka nästa vecka där jag kan ligga på soffan och vila utan att känna mig dålig.

Nu är jag ju en person som är van vid att vara i farten och aktiv. Så jag tänker faktiskt inte slösa bort tiden i soffan ändå. Det finns saker jag kan göra som inte påfrestar så mycket:

 • Ett sista frisörbesök innan bebisen kommer
 • Fotvård
 • Massage
 • Fotobok med Vilmers första år
 • Läsa böcker
 • Förbereda för bebisens nedkomst
 • Lunch med fina vänner

Ja ni ser. Inget tungt arbete här inte. Saker som jag kan sitta hemma i soffan att göra. Eller som ger min själ lite ompyssling. Jag tar en sak i taget och blir inte det minsta stressad om jag inte hinner med något planerat. Jag försöker göra en sak varje dag utifrån vad jag känner att jag klarar av. Idag ska jag göra ett par ärenden som behöver klaras av innan bebisen vill titta ut till oss. Sedan ska jag ha en lugn helg med familjen… Mina föräldrar kommer och på söndag ska vi njuta av det fina vädret som har utlovats. Min systers söta T fyller 5 år och han ska firas med traditionsenlig korvgrillning på altanen.

Ta hand om er där ute! Njut av livet och tänk positivt!!!

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Gravid. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Placerad i soffan

 1. Vilket härligt inlägg, fyllt av insikter, klokt agerande och positivitet💕 inte långt kvar, fantastiskt att njuta av det som är nu. De där innan-bebisen-kommer aktiviteter ska jag också boka in när jag slutar jobba om 2 mån👌

 2. Ida skriver:

  Ja det är bara så typiskt mig att det ska ta sin lilla tid att acceptera att man borde ta det lite lugnare. Men nu är jag där i alla fall. Och tycker det är SKÖNT 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s