Morgonträning

Jag känner att morgonträning kommer vara nyckeln till mina resultat i Kalmar. Det är då jag har rejält med energi. Och om jag får träningen gjord på morgonen så kan jag släppa den tanken resten av dagen såvida det inte är dubbelpass eller andra speciella saker den dagen.

Jag har ju börjat jobba halvtid nu i mars. Vilmer får mysa och hänga med sin pappa mycket mer än när han jobbade heltid. Vi mår alla bra av det känns det som. Daniel får större del av vardagen med vår lille prins. Vilmer får en starkare relation och bättre trygghet med båda. Och jag får stimulera lite andra hjärnceller och jobba lite igen. Det upplägget vi har känns riktigt bra än så länge.

Jag ska försöka utnyttja det så mycket jag kan när det gäller träningen. Jag vaknar ju ändå samma tid och om jag bara kommer i säng som jag brukar så orkar jag helt klart med morgonträning. Idag var planen att beta av dagens löppass på maraprogrammet. 12 km totalt. Men det hade behövts lite bättre logistik för att jag skulle hinna det. Ställa klockan lite tidigare, förbereda ännu mer kvällen innan och så lite mer effektivitet på morgonen. När jag slutar morgonamma kommer det finnas ännu mer flexibilitet för morgonträning.

Idag fick jag dock ändå till 8 km i skapligt tempo. Det känns att kroppen börjar bli starkare nu. Jag kunde hålla klart snabbare än min långdistanslunk utan att känna mig det minsta trött eller sliten. Och det före frukost med enbart ett glas mjölk i magen. Bara att hänga i nu och fortsätta kämpa!

Turen idag gav verkligen energi. Jag kände mig stark och pigg. Solen sken. Det var lite kyligt och uppfriskande i luften. Jag kunde inte låta bli att tänka på om några månader, när träden är gröna och det luktar sommar. Jag ser fram emot de morgonturerna.

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s