Aktiv söndag

Facebook, instagram och Twitter svämmade denna helg över av inlägg från Stockholm och the Nike Blast. Jag är rejält avundsjuk och hoppas verkligen alla som varit där njutit och haft det toppen. Jag hoppas själv kunna åka något år i alla fall.

Förmiddagen tillbringades springandes. Tillsammans med härligt sällskap. Samma runda ut till Roxen denna söndag. Cattis, Uffe, Ulrika, Lovisa och Lisa var med ut dit. Sedan sprang jag de sista 7-8 km själv hemåt till Tallboda. Mellan 14-17 km körde jag fartökningar enligt maraprogrammet. Som det är nu kör jag långpassen långsammare än vad programmet säger. Jag känner att distansen är viktigare än farten för min del. För de som ”bara” ska springa mara kan jag tänka mig att det är viktigt med fart också. Men jag har inte riktigt samma upplägg. Å andra sidan känner jag att jag har mer fart att ge på långpassen. Men det kommer. När underlaget blir bättre och med sällskap som håller uppe tempot så kanske det går riktigt fort. Men nu bygger jag bara distans.

Efter passet idag var jag trött. Riktigt trött. Tunga ben. Stela ben. Jag ville sova resten av dagen. Men det fanns det inte tid för. Jag instrurerar spinningpass varje söndag på Campushallen. Och det har faktiskt visat sig vara en bra kombination med långpass. Jag går därifrån med piggare ben än när jag kom dit.

Idag bjöd jag på intervaller och det var uppskattat. En pyramid med 1-2-3-4-5-4-3-2-1 minuters intervaller. Halva intervalltiden i vila efter varje intervall. Det var roligt. Mycket ansvar ligger på deltagarna eftersom de måste lägga upp intervallerna klokt för att orka hela vägen. Men med bra pepp och coachning kan man leda dem på vägen.

Nu sitter jag här i soffan. Sonen sover på övervåningen. Datorn i knät. Sambon i duschen. Tanden värker igen. Och jag funderar på min smått galna vecka jag har framför mig. Massa roliga saker. Inget jag vill prioritera bort. Snart börjar dessutom OS. Det ser jag fram emot. Men nu är det snart dags att krypa ner i sängen. Låta kroppen få många timmars sömn. Bra återhämtning efter en bra träningsvecka.

20140202-205942.jpg

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Cycle/instruktör, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s