Träningsfylld vecka trots flera vilodagar

Veckan inleddes med en välbehövlig vilodag och sedan var tanken att den skulle följas upp med en ordentlig träningsvecka. Det blev det också men ändå inte. Tisdagen hade jag tänkt springa med Vilmer i vagnen. När jag vaknade upp var det -9 ute och vi har ännu ingen åkpåse som vi kan ha i löparvagnen. Det kändes alldeles för kallt att ta med honom ut på en löptur då. Sedan fortlöpte tisdagen med lätt huvudvärk som jag aldrig fick ordning på. På kvällen hade jag andra planer än träning. Så det fick helt enkelt bli en extra vilodag.

Onsdagen blev det inte heller något. Jag hade lunchbesök hemma och sedan ville min mage bråka med mig resten av dagen. Torsdagen vaknade jag laddad för träning. Först blev det Stark Mamma på Campushallen. Ett cirkelbaserat pass som är riktigt bra och roligt. Helt i min smak. På kvällen kom jag även ut på det planerade löppasset. Tack vare Lotta. Hon var supersnäll och kom över och var hos Vilmer en stund innan jag kom hem när Daniel var tvungen att åka till simningen. Torsdagens löppass var tröskelbetonat. Lätta ben och en stark känsla hade jag i kroppen hela passet. De tre 10 minutersintervallerna kändes kanonbra och det var en lycklig mamma som kom hem till lilleman som hade haft det toppen med Lotta. Fredagen blev vilodag med trötta ben. Jag laddade inför en helg fylld med träning.

Igår lördag var det återigen dags för mig att leda NocOut-spinningen. Denna gång teamade jag och Anki i tre timmar. Det var grymt. Ankis upplägg var riktigt bra och för mig var nog Ankis tabata-intervaller roligast. Jag älskar intervaller. Kort och intensivt arbete och sedan får man vila. Jag körde stenhårt under dessa två omgångar kan man säga. Resten av lördagen var jag riktigt trött. Vi gick och lade oss tidigt igår.

När jag var uppe och gav lilleman mat vid 6 imorse var det ingen bra känsla i kroppen. Med lätt huvudvärk, trötta ben och i stort behov av mer sömn kändes det planerade långpasset låååångt borta. Jag chattade lite med Cattis som redan var vaken, men sade inget om det. Jag tänkte att jag kanske kunde orka med den korta rundan i alla fall. Vilmer ville som tur var sova mer och jag fick 1,5 timmas sömn till. När jag vaknade kände jag mig mycket piggare. Men det var med trötta ben jag åkte iväg för att sluta upp med de andra. 19 kilometer sade schemat. Min hjärna sade att det vore grymt att klara det men jag ska inte pressa mig för hårt. Cattis hade lagt turen ända ut till Roxen. En runda som jag inte har sprungit tidigare.

140126 018

Det var riktigt trevligt. Och trevligt sällskap var det med också. Jag, Cattis, Uffe, Jenny, Sara och Sonja sprang iväg. Johanna mötte upp på vägen och vände om tidigare. Uffe sprang ifrån oss efter att vi vänt vid Roxen. Ja som ni märker, alla kan vara med. Det går alltid att anpassa efter hur man själv vill. När vi sprungit 13 km kände jag visserligen av mina tunga ben. Men det kändes ändå som att jag orkade mer. Så jag vinkade hej då till de andra och sprang vidare. Då träffade jag Lena och Ulrika som skulle ut mot Hackefors. Jag slog följe med dem en bit innan jag sprang mot bilen igen. 19,1 kilometrar blev det idag. Trötta och stela ben kom jag hem med. Men det är en grym känsla ändå. Och det som känns bra är att de tunga benen kommer senare och senare in i distansen från vecka till vecka. Jag har alltid trötta ben på slutet. Men idag kom de först vid 16 kilometer. Det går framåt helt klart.

Inte nog med det. Söndagen och träningsveckan avslutades med ett spinningpass på Campushallen. Grymma deltagare kom och svettades med mig idag. Härlig energi. Nu kan jag somna med ett leende idag igen. Jag känner att spinningen mjukade upp benen en aning. Och återigen tackar vi fina Lotta för barnvakt. Tack vare henne kom Daniel iväg på sin simning också. Vi är lyckligt lottade som har så fina vänner som ställer upp!!!

Så ännu en vecka är till ända. En ny är på intågande och den blir fylld med ännu mer träning. Det blir ett pussel. Jag och Daniel kommer mötas i dörren flera dagar. Men så får det vara. Vi tar igen det en annan vecka.

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Cycle/instruktör, IM2014, NocOut, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s