Marathonintervaller

Alldeles för länge sedan jag skrev. Livet här hemma går liksom före. Jag har haft massor jag kunnat skriva om ifall jag bara haft tid. Men det blir inte alltid så.

Min träning flyter på riktigt bra. Jag försöker hitta en struktur men ändå vara flexibel så att det passar med familjelivet och Daniels träning. Vi har blivit ett gäng som kör långpass löpning tillsammans och det gör verkligen att man kommer iväg. Dessutom går kilometrarna snabbt om man har någon att prata med.

Förra veckan ändrade vi vår söndagstid till lördagen så att vi kunde vara med på Håkans marathonintervaller för NocOut. Det är omtyckta pass som passar alla. 7 olika fartgrupper gör att alla kan vara med och springa utifrån sina förutsättningar. Om man jämförde veckans långpass på maraprogrammet med detta pass så låg den tänkta farten mitt emellan två grupper. Vi valde då att springa med den långsammare gruppen eftersom distansen är viktigare än att det går snabbt. Upplägget får vår grupp var:

2 km uppvärmning
2*6 km intervall i marathonfart (6:17min/km för vår grupp)
2 km nedjogg

Vi sprang intervallerna lite snabbare, typ 6:10-6:15. Det passade ju programmet bra. Håkans pass för oss blev 16 km totalt och vi hade 18 km på schemat. Så Anna och jag sprang extra efter den sista intervallen så att vi fick ihop rätt distans.

Känslan i kroppen i lördags var grym. Kilometer efter kilometer betades av ganska behagligt. Det var inga problem att hålla tempot även om det var betydligt mer kuperat än vi brukar springa. Jag behöver mer kuperat för att stärka upp benen så det var bara bra för mig. Och det kändes i benen när vi hade sprungit ca 15 km. Benen blev tunga. Men jag bet ihop. Steg för steg. Tog rygg på grymma Anna som drog mig i mål.

Vädret i lördags var fantastiskt. Vintervitt landskap. Vita ängar och lantkänsla så långt ögat nådde. Få bilar. Några minusgrader, men inte för kallt. Håkan bor verkligen perfekt där ute. Underbart sällskap som innebar härliga diskussioner. Tiden flög iväg och rätt som det var hade vi avverkat våra intervaller.

Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. Denna grupp med människor och våra långpass på helger kommer ge mig en bra grund för löpningen i Kalmar. Långpassen kommer bli längre och längre. Men vad gör det när man har så bra sällskap. Alla ni som läser det och som känner att vårt tempo (6:00-6:30) är lagom, ni är välkomna. Nästa vecka springer vi längs Stångån och ut mot Roxen en sväng.

Jan2014 011 Jan2014 013 Jan2014 014 Jan2014 017

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i IM2014, NocOut, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s