120 min spinning

Idag var det dags för NocOut-spinning igen. Det sista för i år. Det sista som är två timmar långt. Efter jul ökar vi till tre timmar. Jag hoppas på stor uppslutning även då.

Jag har aldrig hållt något spinningpass längre än en timma. Men idag var det dags att ändra på det. Mia som jag brukar teama med åker bort imorgon och behövde packa och fixa. Så fredagskvällen ägnade jag åt att utöka mitt 60-minuterspass till ett 120. Det gick bra. Jag försökte att lägga in lite mer raksträckor än jag brukar ha. Få in lite backar. Lite intervaller. Återhämtning. Och så en fikapaus på dryga 3 minuter. Kanske att jag vågar mig på ett helt tretimmars pass ensam i vår.

Efter en okej natts sömn gick jag upp och hade morgonmys med lilleman och lät Daniel sova. Han lät mig sova igår. Frukosten blev stressig. Passet var inte nedskrivet på papper. Nej jag hade inte möjligehet att lära mig alla 32 låtarna utantill på mindre än ett dygn. Så idag hade jag en fusklapp. Lite halvt uppe i varv blev jag upplockad och tack vare det var jag på plats i god tid innan passtart.

Hur gick det då? Jo över förväntan. När jag kör med Mia brukar jag köra stenhårt min timma och sedan när hon tar över är jag rejält trött redan. Nu behövde jag energi till att leda hela passet så jag anpassade min körning efter det. Och jag lyckades dipsonera det ganska bra tror jag. Jag orkade prata även om det säkert var ganska flåsigt ibland. Svetten rann. Benen brände. Jag var lycklig. Deltagarna peppade både mig och varandra.

När jag kom hem stod världens bästa sambo vid spisen och lagade mat. Sedan åkte han på hockey med grabbarna och jag och Vilmer somnade i soffan. Nu sitter jag här med trötta ben och en kropp som fortfarande skriker efter energi. Jag ska ganska snart gå och lägga mig. Ska bara… blogga, ladda över bilder, plocka, tömma diskmaskinen, sätta på en tvättmaskin… eller nej vet ni vad. Idag ska jag inte vara så himla präktig och ordentlig. Jag ska blogga och ladda över bilder. Sen ska jag ge kroppen någon timmas extra sömn. Den behöver det efter passen de senaste dagarna. Jag är nu halvvägs igenom träningsveckan. 3 dagar och 5 pass avklarade. 4 dagar och 4 pass kvar. Dock kör jag två pass på måndag och avslutar veckan med en dags helvila. Vilan är minst lika viktig som träningen. Kroppen måste få en chans att återhämta sig och bygga sig stark.

NocOutspinning

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Cycle/instruktör, NocOut, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s