Äntligen uppe på podiet igen

I lördags var det dags! Dags för premiär på instruktörscykeln på ett spinningpass för första gången sedan Vilmer föddes. Senast jag höll ett pass var i slutet av april. Och det var inte vilken premiär som helst. Tillsammans med grymma Mia teamade jag vinterns andra långpass för NocOut. Vi körde en timma var med ett gäng fantastiska deltagare i Campushallens spinningsal. Min hemmaarena. Ett podium som jag känner väl till. Och känslan fanns kvar. Den sitter i ryggmärgen och i väggarna. Ge mig några bra låtar och jag får er att svettas liksom.

Denna lördag var det två timmars svett och glädje som gällde. Jag inledde med uppvärmning. Känslan kom snabbt och sedan var det bara att köra på. Min timma gick snabbt. Svetten rann. Mia slet på cykeln bredvid och deltagarna i rummet likaså. Efter en timma var det dags att lämna över till grymma Mia. Jag var trött redan innan hon körde igång. När jag inte själv ledde passet kunde jag koncentrera mig helt på att köra på själv. Att ta ut mig helt. Mjölksyran sprutade i benen vissa stunder. Och efter en kvart var jag riktigt skakig i benen. Mycket vatten gick åt och när vi bytte instruktör åt jag en halv banan och en halv snickers. Bra energi som fick mig att orka hela passet.

Jag var så lycklig efteråt. Av att ha tränat hårt. Ha svettats massor. Att ha tränat tills mjölksyran var ett faktum. Lett ett gäng härliga deltagare. Temat med Mia. Suttit på podiet igen.

På podiet glömmer jag liksom tiden. En timma går snabbt. Jag blir ett med musiken. Ett med deltagarna. Ett med min kropp. Jag lämnar allt som inte hör hemma där utanför dörren. Rensar hjärnan och går därifrån med trött kropp och en själ full av energi. Det är så träning ska kännas och jag längtar redan till nästa gång. 20130529-063105.jpg

Om Ida

Jag är en tjej på 36 år som alltid är i farten. Jag älskar när det händer saker omkring mig och jag bidrar gärna till att det händer... Träning är en av mina passioner i livet. Målet just nu är att genomföra Kalmar Ironman i Augusti.
Detta inlägg publicerades i Cycle/instruktör, Cykel, NocOut, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s